BIG: 09028060401
Leo Weusten (1964) is huisarts sinds 1994, en in 2000 als praktijkhouder toegetreden tot De Linde.
Aanvankelijk heeft Weusten in vele praktijken waargenomen, onder meer in het Limburgse, waar hij woonde van 1994 tot 2002.
Weusten heeft in de beginjaren van zijn medische loopbaan op veel terreinen ervaring opgedaan. Zo heeft hij in Limburg in het ziekenhuis gewerkt voor de interne geneeskunde, orthopedie en cardiologie en ook diverse jaren als consultatiebureau-arts gewerkt met baby’s en peuters. Ook heeft hij de toenmalige opleiding gedaan voor Arts voor mensen met een Verstandelijke handicap, waarnaast hij ook bijna 4 jaar werkte in een instelling voor dezelfde doelgroep (St. Joseph te Heel).
Sinds 2002 verricht hij avond-, nacht- en weekenddiensten voor ‘Medtzorg‘. Dit werk houdt in dat hij (daarvoor specifiek geschoold) avond-, nacht- en weekenddiensten verricht, voornamelijk in verpleeghuizen, maar ook op politiebureaus (arrestantenzorg), in detentiecentra en psychiatrische instellingen. Ook het behandelen van zedendelicten behoort tot dit werk.
Van 2004 tot 2007 was Weusten bestuurslid van de WDH, de onafhankelijke nascholingsvereniging van de regio. Hij organiseerde in dat kader onder meer een weekcursus in Turkije (2007 en geprolongeerd in 2008), met als speerpunt de uitwisseling tussen Nederlandse en Turkse artsen.
Tussen 2005 en 2011 was hij als Medisch Coördinator bezig met het ontwikkelen van zgn. transmurale richtlijnen. Deze beogen een bijdrage te leveren aan een betere samenwerking tussen huisarts en specialist in de regio Amersfoort, Soest e.o.. Enkele van de zogenaamde ‘Regionale Werkafspraken’ zijn daarvan het resultaat.
In de dagelijkse praktijk heeft Weusten veel plezier in het huisartsenvak in de breedste zin van het woord. Maar hij heeft speciale affiniteit met de palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase). Sinds 2016 is hij voorzitter van zowel de Soester Elzis werkgroep Palliatieve Zorg en als van de zgn. Patz groep Soest. Terminale patiënten worden met collega huisartsen en thuisverpleegkundigen besproken, teneinde de zorg en samenwerking rond de ongeneeslijk zieke patiënt te optimaliseren.
Sinds 2008 voert Weusten sterilisaties bij mannen uit in praktijk de Linde. ‘Het is een ingreep waar soms lacherig over gedaan wordt, maar die niettemin serieus genomen moet worden’ zegt hij.
Dokter Weusten is ook geregistreerd SCEN-arts. SCEN staat voor ‘Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland’. Het is enorm boeiend om met patiënten en collega’s over zulke existentiële onderwerpen te praten.
Vrije tijd besteedt Weusten graag met en aan zijn familie. Hij heeft drie kinderen (2000, 2004 en 2006) en is getrouwd met Ayse Demir. Een Turkse, die als klinisch chemicus werkzaam is in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Hobby’s van Weusten zijn – naast zijn vak – wielrennen en hardlopen. Ook speelt hij graag piano.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.